Τιμωρία για τους τεμπέληδες

Τιμωρία για τους τεμπέληδες

Σοβαρό αδίκημα θεωρείται η τεμπελιά στην Κίνα. Υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος της χώρας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είτε επειδή κοιμόντουσαν είτε διάβαζαν εφημερίδα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης

Πέντε κινέζοι αξιωματούχοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή "συνελήφθησαν" να κοιμούνται ή να διαβάζουν εφημερίδα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αντιμετώπιση της...τεμπελιάς εν ώρα εργασίας, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αξιωματούχοι, όλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι σε φοροτεχνικό γραφείο στη βόρεια επαρχία Σανξί, συμμετείχαν σε μια σύσκεψη με αντικείμενο την βελτίωση της συμπεριφοράς των εργαζομένων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει στα υψηλόβαθμα στελέχη ότι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τη θέση τους, να παίζουν παιχνίδια ή να "επιδίδονται σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες" εν ώρα εργασίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς, οι κινέζοι αξιωματούχοι συχνά υποχρεούνται να συμμετέχουν σε πολύωρες, κουραστικές συναντήσεις και να διαβάζουν πομπώδεις εκθέσεις με βαρετά θέματα.

SHARE:

24Media Network