Το πρώτο μωρό του 2019: Η μέλλουσα μαμά σφαδάζει και οι γιατροί κάνουν πάρτι

Το πρώτο μωρό του 2019: Η μέλλουσα μαμά σφαδάζει και οι γιατροί κάνουν πάρτι

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ίσως η πιο προσωπική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Για κάποιους γιατρούς στη Γουατεμάλα όμως, αυτό δεν ισχύει όταν πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το πρώτο μωρό της νέας χρονιάς.

Σφοδρές επικρίσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο γιατροί και νοσοκόμες έχουν στήσει ξέφρενο πάρτι γύρω από μία ετοιμόγεννη γυναίκα, έχοντας σχεδόν “προεξοφλήσει” ότι το μωρό της θα γεννηθεί πάνω στην αλλαγή του χρόνου!

Το βίντεο τραβήχτηκε τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2018 στο μαιευτήριο Roosevelt Maternity στην Πόλη της Γουατεμάλας. Οι γιατροί έχουν φορέσει γιορτινά πολύχρωμα καπελάκια, φωνάζουν, τραγουδάνε, μετράνε αντίστροφα για τον καινούριο χρόνο και φυσικά έχουν “οπλίσει” τα κινητά τους για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Μπροστά τους, ξαπλωμένη στο κρεβάτι, βρίσκεται η ετοιμόγεννη γυναίκα, με εμφανή αγωνία όπως μαρτυρούν οι μορφασμοί στο πρόσωπό της.

Οι γιατροί δεν της δίνουν ιδιαίτερη σημασία και συνεχίζουν τους έξαλλους πανηγυρισμούς τους αφού με την αλλαγή του νέου έτους φέρνουν στον κόσμο το υγιέστατο αγοράκι της γυναίκας που ευτυχώς… θυμούνται να εναποθέσουν στην αγκαλιά της. Η νέα μαμά φαίνεται μάλλον εκνευρισμένη με όλο αυτό που συμβαίνει τριγύρω της.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γουατεμάλα, με τους χρήστες στα social media να κατηγορούν τους γιατρούς για έλλειψη επαγγελματισμού και ευαισθησίας λέγοντας πως μετέτρεψαν σε τσίρκο μια τόσο προσωπική και ιερή στιγμή.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα