Βλάβες και αργομισθίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Βλάβες και αργομισθίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

"Λαβράκι" έβγαλε η αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

"Άστραψε και βρόντηξε" ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής από τα όσα διαπίστωσε κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη, που πραγματοποίησε την Δευτέρα (09/09) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Θορυβημένος από δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για προβλήματα του μηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, ο κ. Μακρής επισκέφτηκε το ΓΝΛ και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι "περίεργες βλάβες" ενώ επισήμανε και πιθανότητα περιπτώσεων "αργομισθιών". Ζήτησε, επίσης, να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, τονίζοντας χαρακτηριστικά "Τέρμα τα καλαμπούρια".

Αναλυτικά η δήλωση του διοικητή

"Με μεγάλη αγανάκτηση διαπιστώνουμε τα όσα και στον τοπικό τύπο αντικειμενικά καταγράφονται σχετικά με τα προβλήματα στα μηχανήματα κυρίως του απεικονιστικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Προφανώς οι όποιες δικαιολογίες περισσεύουν!

Όταν μάλιστα από τα μέσα περίπου του περασμένου Ιουνίου υπάρχει δέσμευση των αρμοδίων για την έγκαιρη αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Ο πολίτης αδυνατεί να κατανοήσει τα όποια επιχειρήματα περί παλαιότητας του εξοπλισμού, ακόμη και όταν μέρος αυτού βρίσκεται σε φάση «end of life».

Μπροστά στην εικόνα, των πολιτών να ταλαιπωρούνται και στην ουσία να τιμωρούνται χωρίς να φταίνε, η 5 Υγειονομική Περιφέρεια ζητάει σήμερα κιόλας τις ευθύνες για αυτή την κατάσταση και την επιβολή κυρώσεων στους φέροντες την ευθύνη.

Θεωρούμε απαράδεκτο, την ώρα που φτιάχνουμε το στομάχι μας φιόγκο καθημερινά, για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγαλυτέρων κρίσεων και την ώρα που ως Υγειονομική Περιφέρεια προγραμματίζουμε κόντρα στην κρίση την προμήθεια από ευρωπαϊκούς πόρους πρωτοποριακού απεικονιστικού εξοπλισμού σε επίπεδο χώρας, οι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με χαλασμένα τα κυριότερα διαγνωστικά μηχανήματα του Νοσοκομείου.

Στους πολίτες δεν περισσεύει ούτε ο χρόνος για να τον σπαταλάνε ταλαιπωρούμενοι, ούτε το χρήμα για να εξυπηρετούνται από τον Ιδιωτικό Τομέα.

Η 5 Υγειονομική Περιφέρεια ζητάει επίσης να πληροφορηθεί για το αντικείμενο της εργασίας του προσωπικού που «απασχολούνται» σε μηχανήματα που δεν δουλεύουν.

Είναι αυτονόητο ότι αντίστοιχες κυρώσεις θα επιβληθούν στην περίπτωση «αργομισθιών». Τα καλαμπούρια τέρμα!

Οι πολίτες δικαιούνται καλύτερες υπηρεσίες. Πρακτικές άλλων ίσως εποχών δεν γίνονται ούτε αποδεκτές, ούτε ανεκτές από την πλευρά μας.

Τέλος επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, ζητάμε στο πλαίσιο της νομιμότητας πάντα, την επίσπευση διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής δικαιοσύνης, για να μην χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του Μαγνητικού Τομογράφου.

Έχουν χρέος αλλά και όφελος συνάμα, όλοι οι εμπλεκόμενοι, από το πρόταγμα αυτής της υπόθεσης, διότι αν δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τότε οι κοινοτικοί πόροι που διατίθενται σήμερα για την αγορά του Μαγνητικού Τομογράφου θα χαθούν και θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον προμηθευτούμε αργότερα με Εθνικούς πόρους, με χρήματα δηλαδή του Έλληνα φορολογούμενου.

Εκτιμώ, ότι μοιραζόμαστε την ίδια ευαισθησία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές".

SHARE: