Γάτες: Μας ακούνε αλλά.... μας γράφουν

Γάτες: Μας ακούνε αλλά.... μας γράφουν

Η εξήγηση για την συμπεριφορά τους είναι πως από την φύση τους τα μικρά αιλουροειδή προορίζονταν για να ζουν μόνα τους και δεν έχουν αποδεχτεί ακόμα ότι μπορεί και να έχουν αφεντικό

Oι γάτες ακούνε φωνές. Και τις αναγνωρίζουν. Όμως δεν τις ενδιαφέρει καθόλου τι τους λέμε. Οσο απογοητευτικό και αν ακούγεται, ισχύει για τα τετράποδα. Επιστημονική έρευνα που βασίστηκε σε δεκάδες οικόσιτες γάτες έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία.

Το 70% ήταν σε θέση να καταλάβει την φωνή του αφεντικού της σε σχέση με φωνές ξένων. Γύριζε το κεφάλι της προς την πηγή του ήχου και τέντωνε τα αυτιά της. Όμως μόνον το 10% ανταποκρινόταν στο κάλεσμα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η εξήγηση για την συμπεριφορά τους είναι πως από την φύση τους τα μικρά αιλουροειδή προορίζονταν για να ζουν μόνα τους και δεν έχουν αποδεχτεί ακόμα ότι μπορεί και να έχουν αφεντικό. Σε αντίθεση με τα σκυλιά, εξημερώθηκαν αργότερα από τον άνθρωπο και εξακολουθούν να έχουν δυστροπία σε πολλά θέματα συνύπαρξης.

Μια άλλη μεγάλη παρεξήγηση, μεταξύ ανθρώπων και γατών, είναι πως όταν οι τελευταίες τρίβονται πάνω μας, εμείς πιστεύουμε ότι θέλουν χάδια. Η πραγματικότητα τα όντα αυτά είναι πολύ πιο χρησιμοθηρικά. Αποφασίζουν να μας πλησιάσουν για να αφήσουν επάνω μας την μυρωδιά τους, οπότε να μας κάνουν κτήμα τους.

Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι οι σκύλοι είναι πιο κοινωνικοί, ο εγκέφαλός τους αναπτύχθηκε περισσότερο σε σχέση με τις μονήρεις γάτες, που ασχολούνται μονάχα με τον εαυτό τους.

SHARE:

24Media Network