Μην λέτε συνέχεια "ναι". Πείραμα αποδεικνύει πως πρέπει να φέρεσαι στο γάμο

Μην λέτε συνέχεια "ναι". Πείραμα αποδεικνύει πως πρέπει να φέρεσαι στο γάμο

Ένας Νεοζηλανδός που πήρε μέρος στο πείραμα κόντεψε να καταρρεύσει, συμφωνώντας σε κάθε απαίτηση της γυναίκας του ενώ εκείνη δεν ένιωσε ότι η ζωή της έγινε πολύ καλύτερη.

Για ελάτε στην θέση αυτού του καημένου ανθρώπου. Ένας Νεοζηλανδός πείστηκε να συμμετάσχει σε ένα πείραμα, όπου ήταν υποχρεωμένος για 12 ολόκληρες ημέρες να συμφωνεί με ό,τι του έλεγε ή του ζητούσε η γυναίκα του.

Ο σκοπός αυτής της δοκιμασίας ήταν να εξετάσουν οι ειδικοί εάν η συμβίωση γίνεται καλύτερη όταν ένα από τα δύο μέρη θυσιάζει τις επιθυμίες και την δική του άποψη για τα πράγματα, προς χάριν της συζυγικής γαλήνης.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι σύμβουλοι γάμου που ωθούν τα ζευγάρια να κάνουν συνεχώς παραχωρήσεις και συμβιβασμούς έτσι ώστε να αποφεύγονται οι καυγάδες.

Ο Νεοζηλανδός πήρε μέρος στο πείραμα χωρίς να ενημερώσει τη σύζυγό του για την διαδικασία ενώ αργότερα ήταν υποχρεωμένος να πει στους επιστήμονες όχι μόνον πως ένιωσε αλλά εάν βελτιώθηκε ο κοινός βίος.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Εκείνος κόντεψε να καταρρεύσει, συμφωνώντας σε κάθε απαίτηση της γυναίκας του ενώ εκείνη δεν ένιωσε ότι η ζωή της έγινε πολύ καλύτερη.

Όχι μόνον αυτό, άλλα η σύζυγος έγινε πολύ επικριτική και επιθετική. Οι επιστήμονες κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι για να δουλέψει σωστά μια σχέση, δεν χρειάζεται η ψευδεπίγραφη συμβιβαστικότητα αλλά η δυναμική δέσμευση και των δύο να είναι ειλικρινείς και συνεργάσιμοι.

SHARE:

24Media Network