Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες

Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες

To βιβλίο “Έξω από τα δόντια”, του ελληνοαμερικανού γκουρού της διαφήμισης, κυκλοφορεί πλέον και στην γλώσσα μας. To WE εξασφάλισε σε πρώτη δημοσίευση δύο από τις συμβουλές που έγραψε αποκλειστικά για Έλληνες

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Βλάσης Μαρωνίτης και ο Βασίλης Βαρδάκας ξεκινούσαν την εκδοτική εταιρεία Key Books δεν περίμεναν ότι ο θρύλος της αμερικανικής διαφήμισης με τις ελληνικές ρίζες, ο αυθεντικός Mad Man, θα απαντούσε τόσο γρήγορα και θετικά στην πρόταση τους για να εκδοθεί το “Έξω από τα δόντια” στα ελληνικά.

“Επιτέλους” είπε, “είσαστε οι πρώτοι που ενδιαφερθήκατε από την Ελλάδα για ένα βιβλίο που έχει μεταφραστεί ακόμη και στα τουρκικά”. Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός του - πέρα από την ειδική αφιέρωση που έκανε στους εκδότες της Key Books “για την έκδοση του βιβλίου στην γλώσσα των προγόνων μου (ο πατέρας μου θα ήταν περίφανος)”- που κάθισε και έγραψε και εμπλούτισε την έκδοση με συμβουλές ειδικά για Έλληνες.

Το WE του News247 παρουσιάζει σε πρώτη δημοσίευση τις πλέον ελληνικές σελίδες του βιβλίου, του George Lois – ή Γιώργου Λόη  όπως αναφέρεται σε όλο το βιβλίο -  που σύμφωνα με κριτικούς αποτελεί την σύγχρονη βίβλο για τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες

Προς τους ατρόμητους Έλληνες: “Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”.

Ο πατέρας μου, ο Χαράλαμπος, ήταν ένας βοσκός σε ένα πρωτόγονο ορεινό χωριουδάκι που έγλειφε τον ελληνικό ουρανό, ψηλά πάνω από την βόρεια άκρη του Ισθμού της Κορίνθου, 100 μίλια δυτικά της Αθήνας. Τον 17ο αιώνα, η οικογένεια μου για να δραπετεύσει από την βαναυσότητα της Τουρκοκρατίας, χώθηκε στα βουνά και κοιτούσε τους Τούρκους από κάτω σκαλίζοντας την μύτη τους.

Το 1907, όταν ήταν 14 ετών, κατέβηκε από το βουνό πάνω σε ένα κοκαλιάρικο μουλάρι και κατευθύνθηκε, μόνος του, προς την Αμερική. Η από καρδιάς αφοσίωση στην δοξασμένη ελληνική καταγωγή του και το πάθος να σφυρηλατήσει μία καινούργια ζωή σε έναν καινούργιο κόσμο, με έμαθε ότι για να ζήσει μια γεμάτη ζωή, ένας άνδρας πρέπει να ζει και να συμπεριφέρεται θαρραλέα.

Μεγαλώνοντας σε μία στοργική ελληνική οικογένεια στο Μπρονξ, το αναμενόμενο ήταν ο μοναχογιός του Χαράλαμπου και της Βασιλικής να τελείωνε το Λύκειο και μετά να αναλάμβανε το ανθοπωλείο του πατέρα του, αλλά ήμουν αποφασισμένος να κυνηγήσω το πάθος μου να γίνω καλλιτέχνης. Η τρυφερή συμβουλή του πατέρα μου είναι η νουθεσία μου προς τους απτόητους Έλληνες: “Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται”.

Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες

Πες Όχι στον Φασισμό, τότε και τώρα.

Πες Όχι, ξανά και ξανά στον φασισμό.

Πες Όχι σε εκείνους τους διεφθαρμένους από χρήμα και εξουσία “ηγέτες”.

Πες Όχι στους φοροφυγάδες που απειλούν το μέλλον της Ελλάδας.

Πες Όχι στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ομοφοβία.

Πες Όχι στους πολιτικούς που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους.

Πες Όχι στον ακροδεξιό εξτρεμισμό, όπου και εάν υπάρχει.

Πες Όχι στην κυβέρνηση που ευνοεί τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών και αδυνάτων.

Πες Όχι στην αυτοκτονία. Μην τα παρατάς ποτέ. Ποτέ!

Πες Ναι κάθε 28η Οκτωβρίου και να είσαι περήφανος για την ηρωική κληρονομία σου.

Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες

O George Lois επιστρέφει στο σπίτι του

O Γιώργος Λόης από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σήμερα Σάββατο θα ανέβει στο βήμα του TEDx Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, 13 Μαΐου, το αθηναϊκό κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον George Lois κατά την παρουσίαση του βιβλίου του “Έξω Από Τα Δόντια” στο Γκάζι Hall, Ιερα Οδός 11-13 στις 20:00. Ο κορυφαίος Ελληνοαμερικάνος διαφημιστής, creative director και συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου και τον διαφημιστή Θοδωρή Τσεκούρα για τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία και όσα έζησε και έμαθε κατά τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του.

Πρώτη δημοσίευση στο WE: O George Lois μιλάει για τις ελληνικές του ρίζες
SHARE: