Ξεκίνησε η νέα λεωφορειακή γραμμή "Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα"

Ξεκίνησε η νέα λεωφορειακή γραμμή "Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα"

Σε λειτουργία από σήμερα η νέα λεωφορειακή γραμμή express, που θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, προς εξυπηρέτηση των τουριστών

Πρεμιέρα έκανε σήμερα, Δευτέρα  η νέα λεωφορειακή γραμμή express με την ονομασία Χ80, η οποία θα συνδέει τον Πειραιά με το μουσείο της Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας.

Η διαδρομή είναι κυκλική, το συνολικό μήκος της γραμμής είναι λίγο περισσότερο από 25 χιλιόμετρα και ο συνολικός χρόνος που θα καλύπτεται υπολογίζεται σε περίπου μία ώρα. Τα δρομολόγια ξεκίνησαν με αφετηρία την ακτή Ξαβερίου στις 07:00 με λήξη στις 21:30, και τα λεωφορεία να φεύγουν ανά 30 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη γραμμή ισχύει μόνο το ημερήσιο (4 ευρώ) και το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών (20 ευρώ) και δεν ισχύει οποιοσδήποτε άλλος τύπου εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Η νέα γραμμή πραγματοποιεί τις ακόλουθες στάσεις:

«Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφορειακής γραµµής 040.

«ΟΛΠ - OLP to Athens», επί της ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Κανάρη, έµπροσθεν του αρ. 81 (στοά).

«Πειραιάς - Pireus Town Centre to Athens», επί της οδού 2ας Μεραρχίας, µεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραΐσκου, περί τα 10 µ. πριν από την υφιστάµενη στάση, αµέσως µετά την έξοδο του µονοπατιού της πλατείας.

«Μετρό Συγγρού-Φιξ / Sygrou-Fix Metro Station» επί της λεωφόρου Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

«Ακρόπολη - Akropolis», επί της λεωφόρου Συγγρού, µεταξύ των οδών Αθανασίου ∆ιάκου και Βασιλίσσης Όλγας, έναντι του αρ. 6.

«Σύνταγμα - Syntagma», επί της πλατείας Συντάγµατος, µεταξύ των οδών Καρ. Σερβίας και Ερµού, µεταξύ του 2ου και 3ου στεγάστρου.

«Ακρόπολη - Akropolis to Piraeus», επί της λεωφόρου Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και ∆αυίδ Ντεζιέ, έµπροσθεν του αρ. 4.

«Πειραιάς - Pireus Town Centre to Piraeus», επί της λεωφόρου Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

«Πειραιάς - Pireus Town Centre to terminal», επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, µεταξύ των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου Α', ακριβώς πριν από το µαρµαρένιο δάπεδο του προαυλίου του ∆ηµοτικού Θεάτρου.

«ΟΛΠ- OLP to terminal», επί της ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών έναντι Μπότσαρη και έναντι Φλέσσα, περί το 1 µ. πριν από τον στύλο της υφιστάµενης στάσης «Τελωνείο».

«Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Μαρίας Χατζηκυριακού και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφορειακής γραµµής 040.

SHARE: