Ξεσηκώνονται στον τομέα ψυχικής υγείας

Ξεσηκώνονται στον τομέα ψυχικής υγείας

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, καθώς διαμαρτύρονται για τις περικοπές των αμοιβών τους

Η εργασιακή εφεδρεία και οι περικοπές των αμοιβών οδηγούν σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους στον τομέα ψυχικής υγείας.

Η εργασιακή εφεδρεία και οι περικοπές των αμοιβών οδηγούν σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους στον τομέα ψυχικής υγείας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ στο ΚΕΘΕΑ, στο 18 άνω, στα Κέντρα Πρόληψης σε ξενώνες και οικοτροφεία των μη κερδοσκοπικών εταιρειών του προγράμματος "Ψυχαργώ", προειδοποίησαν ότι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και η περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης των Οργανισμών, θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην "Ψυχαργώ", ανέφεραν ότι παραμένουν επί τέσσερις μήνες απλήρωτοι, γεγονός που προκάλεσε παραιτήσεις προσωπικού και υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Κατήγγειλαν επίσης ότι το κλείσιμο ξενώνων φιλοξενίας ψυχικά πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αποασυλοποίησης θα έχει σαν αποτέλεσμα, την επιστροφή στα άσυλα ασθενών οι οποίοι φιλοξενούνται 20 χρόνια και την αποτυχία του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ότι ο αγώνας τους δεν γίνεται μόνο για τις περικοπές αμοιβών και τις απολύσεις αλλά και για τη διατήρηση ενός ανεκτού επιπέδου στην παροχή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ανακοίνωσαν τέλος ότι για τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο.

SHARE:

24Media Network