9 βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες με το προφυλακτικό

9 βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες με το προφυλακτικό

Διαβάστε ποια είναι αυτά τα λάθη και σε περίπτωση που τα κάνετε και εσείς, καλό θα είναι να προσέχετε από εδώ και πέρα

Tο NEWS247 σε συνεργασία με το InvitroMagazine σας παρουσιάζει τα βασικά λάθη που κάνουν οι άντρες με το προφυλακτικό και σας συστήνει τί πρέπει να προσέχετε.

Διαβάστε ποια είναι αυτά και σε περίπτωση που τα κάνετε και εσείς, καλό θα είναι να προσέχετε από εδώ και πέρα. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση sexual health.

– Δεν βγάζουμε ποτέ το προφυλακτικό πριν να τελειώσει η σεξουαλική πράξη. Δεν μας προστατεύει έτσι, ούτε εμάς ούτε τη σύντροφο μας. Πέντε στους δέκα το κάνουν αυτό.

– Δεν βάζουμε ποτέ το προφυλακτικό λίγο πριν τον οργασμό. Και πάλι, και έτσι δεν μας προστατεύει από κανένα νόσημα, αλλά επίσης και δεν είναι σίγουρο ότι αποφεύγουμε τη γονιμοποίηση. Το 40% των ανδρών κάνει το λάθος αυτό.

 

– Δεν ξετυλίγουμε ολόκληρο το προφυλακτικό και στη συνέχεια το φοράμε. Δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός. Πρώτα από όλα δεν μας προσφέρει ευχαρίστηση και δεύτερον υπάρχει κίνδυνος να σπάσει. Το λάθος αυτό το κάνει το 25% των ανδρών. Το προφυλακτικό το φοράμε και το ξετυλίγουμε όσο πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το πέος μέχρι τη βάση του. Όχι λιγότερο όχι περισσότερο.

– Μόλις βάλετε το προφυλακτικό δεν αφήνετε κενό. Λάθος, τα προφυλακτικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ένα κενό, ένας χώρος όπου εκεί θα συσσωρεύεται το σπέρμα. Δεν πιέζουμε το κενό αυτό με τα δάχτυλα για να το εξαφανίσουμε. Το προφυλακτικό θα σπάσει. Το λάθος αυτό το κάνουν τουλάχιστον το 46% των ανδρών.

 

– Δεν ανοίγουμε το πακέτο ποτέ με τα δόντια ή με κάποιο ψαλίδι, ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Όσο και εάν τρέμουν τα χέρια μας από την έξαψη της στιγμής, το πακέτο πρέπει να το σκίζουμε με τα δάχτυλα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε αντίθετη περίπτωση, να σκίσουμε και το προφυλακτικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προφύλαξη. Το λάθος αυτό το κάνει ένας στους 10 άνδρες.

– Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε λιπαντικά που έχουν σαν βάση το λάδι. Τότε το λατέξ, η ουσία που είναι η βάση του προφυλακτικού, χαλάει, χάνει την ελαστικότητα της και διαλύεται. Το λάθος αυτό το κάνει τουλάχιστον το 5% των ανδρών.

– Κοιτάμε πάντα την ημερομηνία λήξης. Και ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε το προφυλακτικό για καιρό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στο πορτοφόλι, ή στην τσέπη του παντελονιού. Δυο στους 10 άνδρες δεν κοιτάζουν αυτήν τη λεπτομέρεια, ξεχνάνε το προφυλακτικό και όταν πάνε να το χρησιμοποιήσουν μετά από καιρό, το προφυλακτικό έχει χαλάσει, ή έχει εξαντλήσει το χρόνο ζωής του.

– Ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χρησιμοποιημένο προφυλακτικό. Δηλαδή να το πάρουμε να το πλύνουμε και μετά να το ξαναφορέσουμε. Το προφυλακτικό είναι αυστηρά μιας χρήσης.

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

8 μαθήματα ευτυχίας

Πόνος και κάμψη στο πέος; Επισκεφθείτε γρήγορα τον γιατρό σας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα