“Αγία Σοφία”: Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων

Διαβάζεται σε 3'
Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Intime

Μετά από συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα και τη συνάντηση της επιτροπής γιατρών με τον διοικητή του Παίδων “Αγία Σοφία”, αποφασίστηκε να κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία την 1η Ιουνίου.

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα του ΕΣΥ, σύμφωνα με τους γιατρού του.

Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχε προκύψει στις αρχές Φεβρουαρίου και στο Παίδων «Αγία Σοφία», οπότε και το υπουργείο Υγείας είχε προαναγγείλει ότι προκηρύσσει 3 θέσεις αναισθησιολόγων, ενώ είχε μετακινήσει και αναισθησιολόγους από διαφορετικά νοσοκομεία.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μόνιμη λύση ούτε σε αυτό το πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» που έγινε την περασμένη εβδομάδα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την  πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, «οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (π.χ. νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν».

Ως εκ τούτου και μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, με τον διοικητή του νοσοκομείου, αποφασίστηκε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από την 1η Ιουνίου έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση για το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων στο “Αγία Σοφία”

«Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό , τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία ποια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση στις 20/05 στις 10πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 01/06 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα