Αίφνης ! Φαρμακοποιοί και Γεωργιάδης "ενωμένοι" απέναντι στη τρόικα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση του υπουργού με μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση του υπουργού με μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Κοινή στάση υπουργού Υγείας και φαρμακοποιών απέναντι στην τρόικα

Σε θετική κατεύθυνση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφεραν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας και τόνισαν ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι με τον κ. Γεωργιάδη αλλά με την τρόικα.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τους ανέπτυξε τις θέσεις τις οποίες παρουσίασε το υπουργείο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν» δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι φαρμακοποιοί, οι οποίο, για δεύτερη ημέρα σήμερα, κρατούν κλειστά τα φαρμακεία τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ρωτήθηκε τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στην αποψινή συνέλευση, απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση, καθώς, όπως ανέφερε, «εξηγήσαμε τις θέσεις του υπουργείου Υγείας, που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον- δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network