Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου - ΙΣΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί, αφού η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κατέληξε σε αδιέξοδο

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ τόνισαν ότι ο ιατρικός κόσμος δεν θα ανεχτεί να οδηγηθεί στην επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, με ένα πρόχειρο και επικίνδυνο νομοθέτημα που πλήττει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και το επιστημονικό δυναμικό της.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην πενταετή ελάφρυνση των νέων επιστημόνων κατά την έναρξη της εργασίας τους, ωστόσο όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΙΣΑ, αυτό δεν αφορά τον ιατρικό κόσμο, για τον οποίο μετά το αγροτικό και την ειδικότητα θα έχει παρέλθει η ευνοϊκή πενταετία.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΔΣ του ΙΣΑ έθεσαν τις κόκκινες γραμμές του ιατρικού κόσμου: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη του διαλόγου σε μηδενική βάση για τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού, μελέτη από τα οικονομικοτεχνικό κλιμάκιο του ΙΣΑ, για την αποσαφήνιση κρίσιμων θεμάτων και διασφάλιση της επαγγελματικής βιωσιμότητας των ελευθεροεπαγγελματιών.

Νωρίτερα, ο ΙΣΑ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκου Φράγκου.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό, το ΔΣ του ΙΣΑ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τη συστράτευση με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που αντιδρούν στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε: Κλιμάκωση και ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων του ιατρικού κόσμου, έκτακτες συναντήσεις με τις υγειονομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επαγγελματικού φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

SHARE:

24Media Network