Ανέστειλαν την κινητοποίησή τους οι φαρμακαποθηκάριοι

Ανέστειλαν την κινητοποίησή τους οι φαρμακαποθηκάριοι

Ανέστειλε την απεργία που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Σε αναμονή βρίσκονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, καλώντας το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

Tον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει».

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network