Από το φραπέ του Πολάκη ...στο μακρύ χέρι της διαπλοκής

Αίθουσα Γερουσίας σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Αίθουσα Γερουσίας σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό υγείας ότι "προτίμησε τον φραπέ από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο"

Προτίμησε το φραπέ από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορεί ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με τον κο Μπαργιώτα, για πολλοστή φορά ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Το παράδοξο είναι ότι σύμφωνα με το βουλευτή την ίδια ώρα ο κ. Πολάκης  άραζε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, αντί να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Oλομέλειας.

«Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να  αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του" καταλήγει ο βουλευτής του ποταμιού.

Το υπουργείο Υγείας απαντώντας στην καταγγελία κάνει λόγο για αήθη επίθεση και αναφέρει ότι ο κος Πολάκης είχε μεταβεί στη βουλή προκειμένου να πάρει έγγραφα για συνάντηση εργασίας στο Μαξίμου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή. Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας».

Το υπουργείο Υγείας καταλήγει τονίζοντας, ότι στόχος της λάσπης δεν είναι το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού, αλλά το νομοσχέδιο για την υγεία που θα αλλάξει εκ βάθρων το σύστημα των προμηθειών και θα βγάλει το  "μακρύ χέρι της διαπλοκής" από τη τσέπη του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης στο  Healthview.gr:

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στη ΝΔ για τη "μαύρη βίβλο" της υγείας

"Απ’ τον περιορισμό στη συντήρηση –και ενίσχυση- της βλάβης απ’ τα ναρκωτικά", άρθρο του Ηλία Σιώρα μέλος ΔΣ ΕΥΝΑΠ

SHARE:

24Media Network