Άποροι ''μαϊμού'' από την Αλβανία

Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαβάστε για τα επιδόματα και τα φάρμακα που λάμβαναν ''άποροι'', σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιωαννίνων. Εξοργισμένοι οι πολίτες (Vid)

Εκατοντάδες ομογενείς από την Αλβανία αλλά και Αλβανοί πολίτες που αν και δεν έμεναν στη χώρα μας λάμβαναν προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντόπισε η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιωαννίνων που ανέλαβε το ξεκαθάρισμα των μητρώων.

Ανάμεσά τους και ένας εισαγγελέας από την Αλβανία ο οποίος δήλωνε άπορος στις ελληνικές αρχές και λάμβανε ακριβά φάρμακα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιος δήλωσε ότι ''Είχαμε καταγγελίες από τα νοσοκομεία ότι υπάρχουν μη Έλληνες πολίτες που έχουν στην κατοχή τους βιβλιάρια υγείας. Αφαιρέθηκαν πάνω από 500 βιβλιάρια και προνοιακά επιδόματα''.

Την ίδια ώρα δικαιούχοι στα Γιάννενα δεν έχουν πάρει εδώ και μήνες τα χρήματά τους και αναρωτιούνται πώς θα ζήσουν και πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Όταν μάλιστα μαθαίνουν πως υπήρχαν άποροι-μαϊμού, εξοργίζονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων και βιβλιαρίων υγείας μέχρι το 2010 ήταν νόμιμοι. Πάντως οι τοπικές αρχές δηλώνουν πως πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να ανανεώνουν τα βιβλιάρια υγείας τους σε άλλους δήμους, που αγνοούν την αλλαγή της διαδικασίας στην περιοχή.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΠΟΡΟΙ ''ΜΑΙΜΟΥ'' ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

SHARE:

24Media Network