Άρση μέτρων: Καμία απόφαση πριν το τέλος Απριλίου

Άρση μέτρων: Καμία απόφαση πριν το τέλος Απριλίου
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού istockphoto

Πάσχα με τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα θα κάνουμε φέτος καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν εισηγείται καμία άρση μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε σήμερα να μην εισηγηθεί καμία νέα χαλάρωση μέτρων δηλαδή την αναστολής χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους, πριν τη λήξη του Απριλίου. Με βάση τις πληροφορίες αυτές γίνεται κατανοητό ότι οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους στην εστίαση και όπου αλλού προβλέπεται μόνο με ράπιντ τεστ.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα ώστε να επανεξετάσει το οδικό χάρτη προ της απελευθέρωση των μέτρων που ήδη της έχει κοινοποίηση η Κυβέρνηση, η οποία α ήθελε ιδανικά στις 18 Απριλίου να έχει ανασταλεί η επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωση ελέγχου στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Όμως αυτό δεν θα γίνει και θα κάνουμε Πάσχα με τα ισχύοντα μέτρα.

Όπως φαίνεται, φρένο στις διαθέσεις για περαιτέρω άρση φαίνεται να βάζουν οι νέες νοσηλείες λόγω κορονοϊού μέσα στο Μάρτιο, η διατήρηση του αριθμού των διασωληνώσεων αλλά και του αριθμού των νεκρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνολικές νέες νοσηλείες αυξήθηκαν κατά περίπου 23% σε μια βδομάδα.

Ειδικότερα το διάστημα 21-28 Μαρτίου οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 2.933, ενώ μια βδομάδα πριν ήταν 2.394. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 49 νεκρούς, ενώ οι διασωληνωμένοι βρέθηκαν πάνω από 350 και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν καθηλωθεί σ’ αυτά τα επίπεδα εδώ και αρκετές ημέρες σημειώνοντας μάλιστα μικρή άνοδο. Ήδη μόνο μια στις τρεις κλίνες ΜΕΘ covid είναι ελεύθερη.

Όπως ανέφερε και πρόσφατα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει “Όλα τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους και θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού”

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα