Αθηνά Λινού: Να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία αλλά με χρήση προστατευτικών μέτρων

Αθηνά Λινού
Eurokinissi

Για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, αλλά και για την μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης Όμικρον, μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Την άποψη οτι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά αλλά με ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικών μέρτων εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στο OPEN, ανέφερε το παράδειγμα της Βοστώνης όπου τα σχολεία άνοιξαν μετά τις γιορτές ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες αφού έκαναν τεστ γρίπης και κορονοϊού και με την υποχρέωση να φοράνε μάσκες.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε οτι λόγω των ανισοτήτων στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε υπολογιστές που παρατηρήθηκε όταν έκλεισαν τα σχολεία, αλλά και λόγω ψυχολογικών και άλλων προβλημάτων που θα έχουν τα παιδια, αν απομονωθούν, “πιστεύω οτι τα σχολέια πρέπει να είναι ανοιχτά αλλα με ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικών μέτρων“.

“Εκείνο που φοβάμαι”, συμπλήρωσε, είναι οτι εκτός από τα παιδιά που θα νοσήσουν “από οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα μεταδιδόμενο, θα νοσήσουν και εκπαιδευτικοί και θα έχουμε πρόβλημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία“.

“Είναι μεγάλο το πρόβλημα, όντως πρέπει να έχουμε ψυχραιμία καθώς τα πιο πολλά παιδιά θα νοσήσουν και θα επανέλθουν, αλλά υπάρχουν και τα ελάχιστα παιδιά που θα νοσήσουν σοβαρά” πρόσθεσε.

Για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αμερική (Κράκεν) η κα Λινού είπε οτι είναι κατά 60% περισσότερο μεταδοτική από την προηγούμενη. “Άρα στο σύνολο του τεράστιο αριθμού ανθρώπων που θα νοσήσουν, κάποιοι θα είναι πολύ σοβαρά” συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα