Χαρίτσης: “Βάζουμε πλάτη, αλλά με άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση των ΜΕΘ”

Χαρίτσης: “Βάζουμε πλάτη, αλλά με άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση των ΜΕΘ”
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ "βάζει πλάτη" στη λήψη αυστηρών μέτρων που προστατεύουν τη δημόσια υγεία, αλλά ταυτόχρονα ζητά την ενδυνάμωση του τομέα της υγείας πριν να είναι αργα, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας“, σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Alpha.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει με τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική κοινότητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί. Τόνισε τη σημασία των προσλήψεων που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ειδικότερα ότι από το 2015 έως το 2019 έγιναν (στο ΕΣΥ) 19.500 χιλιάδες προσλήψεις, εκ των οποίων οι 6.500 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ενώ 8.500 από τις συνολικές προσλήψεις ήταν μόνιμες. “Σκεφτείτε πού θα βρισκόμασταν σήμερα διαφορετικά“, σχολίασε και κάλεσε την Κυβέρνηση να “συνεχίσει στη λογική αυτή“.

Όπως επισήμανε, “ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής έχει δηλώσει ότι θα βάλει πλάτη σε ό,τι έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας“. “Βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των δικών μας πρώην υπουργών και νυν Τομεαρχών Υγείας, κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια“, συμπλήρωσε και υποστήριξε ακολούθως: “Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα, αλλά πρέπει να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας“. “Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας“, σημείωσε ακόμη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τέλος “μόλις περάσει η κρίση, να συζητήσει το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για την ενίσχυση του ΕΣΥ” και σχολίασε καταληκτικά πως χαίρεται που “όλο και περισσότεροι συναινούν σε αυτήν τη λογική να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα