Χωρίς service από το 2014 τα αναισθησιολογικά μηχανήματα στο Θριάσιο

Χωρίς service από το 2014 τα αναισθησιολογικά μηχανήματα στο Θριάσιο

Σε οριακό σημείο το Θριάσιο νοσοκομείο και ειδικότερα, οι χειρουργικές αίθουσες. Σε λειτουργία μόλις πέντε από τις οκτώ, ενώ σε πλήρη έλλειψη βρίσκονται και οι τραυματιοφορείς

Μόνο οι πέντε από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και της μη αντικατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί από την Επιτροπή Αγώνα ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου του Π.Α.ΜΕ, λείπουν πέντε τραυματιοφορείς, επτά συνολικά νοσηλευτές και τρεις τουλάχιστον αναισθησιολόγοι στα Χειρουργεία και στο Αναισθησιολογικό Τμήμα. Επιπλέον οριακά λειτουργούν πέντε από τα επτά αναισθησιολογικά μηχανήματα αφού όλα κατά διαστήματα παρουσιάζουν βλάβες και τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν σε επίπεδο κάτω του 70%, ενώ είναι χωρίς επίσημο service από το Ιούνιο 2014.  Οριστικά εκτός λειτουργίας εξάλλου, έχουν τεθεί οι έξι από τις οκτώ οθόνες καταγραφής της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

Η  μείωση των χειρουργικών αιθουσών 'έχουν επιφέρει όπως είναι φυσικό και μείωση των χειρουργικών πράξεων και κατά συνέπεια αύξηση της αναμονής και ταλαιπωρίας των ασθενών αλλά της πιθανής επιβάρυνσης της υγείας τους λόγω των καθυστερήσεων. Οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ η περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά 3,5 εκατ, ευρώ  το 2016, (17,5 εκατ, ευρώ το 2016 από 21 εκατ, ευρώ το 2015) θα έχει συνέπειες στη συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και μεγαλύτερες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.

 

Περισσότερα στο healthview.gr:

Ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Σεξ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση

SHARE:

24Media Network