Χρέη μαμούθ ύψους 2,4 δισ των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

Χρέη μαμούθ ύψους 2,4 δισ των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

Το θέμα των οφειλών των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φέρνει στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου με ερώτηση – την οποία συνυπογράφουν 21 βουλευτές – που κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας

Χρέη – μαμούθ, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. Πιο αναλυτικά, από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο η καθυστέρηση μεταβίβασης των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς  Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), ανέρχεται σε περισσότερα από 815 εκατ. ευρώ. Στο ποσό έρχεται να προστεθεί το ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. (οφειλές προηγούμενων ετών).

Το θέμα των οφειλών των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φέρνει στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου με ερώτηση – την οποία συνυπογράφουν 21 βουλευτές – που κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του 9μήνου «πρωταθλητές» στις οφειλές είναι το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με 343.969.061 ευρώ, ο ΟΑΕΕ με 315.120.240 ευρώ και  το ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) με 120.400.000 ευρώ. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «η μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα αποπληρωμής και εξόφλησης τόσο των δαπανών των παροχών υγείας, όσο και των ασφαλισμένων».

 Επίσης, υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου, «το εν λόγω θέμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία και τη δυνατότητα του Οργανισμού να παρέχει σωστές και ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες πολίτες». 

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ερωτά, μεταξύ άλλων, τους συναρμόδιους υπουργούς, εάν «με τις πρακτικές απαξίωσης και αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ, λόγω της συνεχούς καθυστέρησης της απόδοσης των εισφορών, μπορεί να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, έτσι ώστε να μπορεί αυτός να ανταποκρίνεται άμεσα και σωστά στις ανάγκες των πολιτών, σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που είναι αυτός της υγείας» καθώς και τί μέτρα θα ληφθούν ώστε να επιτευχθεί η άμεση εξόφληση των καθυστερουμένων εισφορών των ΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Με 1,75 εκατομ. ευρώ ζημιώθηκε το “Ντυνάν” από μειωμένα νοσήλια πρωθυπουργών υπουργών και συγγενών
3 λόγους για τους οποίους πάντα αρρωσταίνουμε τον Δεκέμβριο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα