Έχετε κρυολόγημα, ίωση ή Covid-19; Ένας χρήσιμος οδηγός αναγνώρισης

Τα συμπτώματα της ίωσης με τον Covid-19 είναι εν πολλοίς τα ίδια. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές διαφορές που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.
Τα συμπτώματα της ίωσης με τον Covid-19 είναι εν πολλοίς τα ίδια. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές διαφορές που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. SHUTTERSTOCK

Σε μια εποχή του χρόνου που είναι πολύ εύκολο να κρυολογήσουμε, είναι χρήσιμο να δούμε πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό που μας συμβαίνει είναι κρυολόγημα, ίωση ή Covid-19.

Eίναι αυτή η εποχή του χρόνου που δεν ξέρουμε πώς να ντυθούμε και την "πατάμε". Δηλαδή κρυώνουμε ή ιδρώνουμε και τελικά αρρωσταίνουμε. Επειδή ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος αν τα συμπτώματα που εμφανίζουμε έχουν να κάνουν με κρυολόγημα, γρίπη ή Covid-19 βρήκαμε έναν οδηγό που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Προφανώς και πάντα πρέπει να απευθυνόμαστε σε ειδικούς -ξεκινήστε από ένα τεστ για κορονοϊό και συνεχίστε από εκεί.

Ο Covid-19, η γρίπη και το κρυολόγημα είναι μεταδοτικά αναπνευστικά νοσήματα. Προκαλούνται ωστόσο, από διαφορετικούς ιούς. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος (καταρροή, βουλωμένη μύτη, πονόλαιμος, φτάρνισμα και βήχας) είναι λιγότερο έντονα από εκείνα της ίωσης (γρίπης). Η γρίπη και ο κορονοϊός έχουν πολλά κοινά συμπτώματα. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα τσεκάρουμε.

ADVERTISING

Η απώλεια γεύσης ή/και οσμής είναι συχνότερη όταν ασθενούμε με Covid-19. Οι μελετητές της Prevea Health προσθέτουν ότι η δύσπνοια είναι πιο σπάνια σε όσους έχουν γρίπη. Σημειώστε και ότι το φτάρνισμα είναι πιο τακτικό στην ίωση, από ό,τι στον Covid-19.

Τα συμπτώματα, στη γρίπη εμφανίζονται συνήθως μεταξύ της πρώτης και της τέταρτης μέρας της μόλυνσης. Αυτά του Covid-19 χρειάζονται περισσότερο χρόνο -συνήθως πέντε μέρες μετά τη μόλυνση. Εν τούτοις, συμπτώματα μπορούν να παρουσιαστούν από τη 2η έως την 14η μέρα -από τη μόλυνση. Άνθρωποι της Mayo Clinic προειδοποίησαν πως μπορούμε να ασθενήσουμε με Covid-19 και γρίπη ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network