Έδεσσα: Μαζικά τεστ κορονοϊού στην Πέλλα

Έδεσσα: Μαζικά τεστ κορονοϊού στην Πέλλα
Φωτογραφία αρχείου από την Πέλλα Eurokinissi

Μετά τα 114 κρούσματα σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας ο ΕΟΔΥ διεξάγει μαζικά τεστ στην Πέλλα.

Εντατικούς ελέγχους διεξάγουν στην Πέλλα, από το πρωί του Σαββάτου, 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Έδεσσας και του αστυνομικού διευθυντή.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία επιβεβαιώθηκαν έπειτα από διενέργεια τεστ σε 427 εργαζομένους στον τομέα της παραγωγής, ενώ σήμερα κλήθηκαν να εξεταστούν και περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στο τμήμα εξαγωγών. Παράλληλα, γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια.

«Έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης, όπως μέχρι τώρα εξελίσσεται. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε όλον τον νομό Πέλλας. Υπήρχαν σήμερα τρία κλιμάκια στη Σκύδρα, δύο στον δήμο Αλμωπίας, στην Κρύα Βρύσης και στον δήμο Έδεσσας στο Γηροκομείο. Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεξάγουν τεστ, να ιχνηλατούν, να παίρνουν δείγματα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του ιικού φορτίου στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή ο κ.Τζαμτζής σημείωσε ότι τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει η Πολιτική Προστασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποιο νέο μέτρο, δεδομένου και ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα