Εκτός νοσοκομείων οι εργολάβοι και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Εκτός νοσοκομείων οι εργολάβοι και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Στιγμιότυπο από το Γενικό Κρατικό Αθηνών EUROKINISSI

Για δαπάνη τεράστιων ποσών όσο αναλάμβαναν οι εργολάβοι ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν ελάχιστα, δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες, έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, Νίκος Ράπτης στον News 24/7 στους 88,6.

Με απόφασή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας για την καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη εξαιρούνται από την οδηγία περί δημοσίων συμβάσεων.

Επίσης αποφάσισε ότι με την απόφαση των νοσοκομείων να συνάψουν συμβάσεις εργασίας δεν παραβιάζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αναλογικότητας.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Στιγμιότυπα 24/7 με τον Βασίλη Κουφόπουλο, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Ράπτης, είπε ότι δαπανήθηκαν τεράστια ποσά όσο αναλάμβαναν οι εργολάβοι ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν ελάχιστα, δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “από τα στοιχεία που είχαμε το 2015 για το υπουργείο Υγείας, η δαπάνη της εξωτερικής ανάθεσης σε εργολάβους, έφτασε τα 413 εκ ευρώ έναντι 467 εκ. ευρώ που ήταν η φαρμακευτική δαπάνη. Οι δαπάνες για ασφάλεια φύλαξη ήταν 10,5 εκ ευρώ για καθαριότητα 80 εκ ευρώ και για εστίαση 12. Τα ποσά αυτά τα καταναλώναμε για να πληρώνουμε εργολάβους που έφερναν προσωπικό μέσα στα νοσοκομεία”.

“Αυτός που κέρδιζε ήταν ο εργολάβος ενώ έχανε το κράτος και οι εργαζόμενοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι πλέον, από τα 110 νοσοκομεία στα 70 ισχύουν ήδη ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα