Ελλείψεις φαρμάκων: Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί

Ελλείψεις φαρμάκων: Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φαρμακοποιοί
Φαρμακείο INTIME NEWS

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διαβλέπει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) λόγω της ελλείψης πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την ελληνική αγορά. Ποιες κατηγορίες φαρμάκων παρουσιάζουν και πάλι έλλειψη.

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, ακόμη και φάρμακα του ΙΦΕΤ λείπουν από την αγορά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί σε ανακοίνωσή τους, έχουν ζητήσει πολλές φορές συνάντηση από το τον υπουργό Υγείας, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι των φαρμακείων καλούν «τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ. Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον. Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα