ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ειδήσεις και νέα σχετικά με το Υπουργείο Υγείας

Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Νοσοκομεία περιφέρειας: Με περιπολικά οι γιατροί στις εφημερίες, λουκέτα σε ΜΕΘ και εισαγγελικές παρεμβάσεις

Κλείνει η μοναδική ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης, υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με περιπολικό μετέφεραν γιατρό για υποχρεωτική εφημερία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, στο Εισαγγελέα για εξουθένωση γιατροί από την Καλαμάτα. Γιατί η Μίνα Γκάγκα μπήκε από την πίσω πόρτα στο ΠΑΓΝΗ.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι 9 εταιρείες που ελέγχει ο Πλεύρης - Σε ποια φάρμακα μείωσαν έως 75% τις εισαγωγές

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκάριων, ο υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου για συστηματικές ελλείψεις φαρμάκων, όμως μόλις πριν 6 μέρες έδωσε εντολή για έλεγχο σε φαρμακευτικές εταιρείες. Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει άμεσα.

Παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Γιατροί Θεσσαλονίκης: Έκκληση για ενίσχυση των ΜΕΘ Παιδιών και Νεογνών

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν μόνο 8 ΜΕΘ Παίδων και 2 ΜΕΘ Παίδων για περιστατικά Covid στο Ιπποκράτειο και 3 Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, οι 2 στο Ιπποκράτειο και η 1 στο Παπαγεωργίου.

Σωματείο  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.: Προειδοποιεί με 24ωρη απεργία - Πυρά για υποβάθμιση και απαξίωση της υπηρεσίας

Σωματείο  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.: Προειδοποιεί με 24ωρη απεργία - Πυρά για υποβάθμιση και απαξίωση της υπηρεσίας

Με βάση το σωματείο των εργαζομένων στην  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., οι ανάδοχοι (ιδιωτικές εταιρείες) κυριαρχούν όλο και περισσότερο σε όλους τους τομείς της πληροφορικής τόσο στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Νοσοκομεία: Τριτοκοσμικές σκηνές στις εφημερίες - Συναγερμός για τα ράντζα στο υπ. Υγείας

Νοσοκομεία: Τριτοκοσμικές σκηνές στις εφημερίες - Συναγερμός για τα ράντζα στο υπ. Υγείας

Κατά 30% αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω των ιώσεων του αναπνευστικού τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και το πρόβλημα είχε προβλεφθεί και ήταν αναμενόμενο, το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε εφαρμογή το πλάνο εκτάκτου ανάγκης στις... αρχές Φεβρουαρίου.

Τα τασάκια συνεχίζουν να υπάρχουν σε αρκετά μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Πλεύρης: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται κυρίως... πρωί και μεσημέρι

Σύντομα θα επαναλειτουργήσει και η τηλεφωνική γραμμή 1142, όμως όχι για καταγγελίες που αφορούν τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών

Στο χείλος του γκρεμού το ΕΣΥ - Γέννες με "ατομική ευθύνη" και διακομιδές σε καρότσα

Παραιτήσεις γιατρών, νοσοκομεία χωρίς θέρμανση, προβλήματα στις εφημερίες, τις ΜΕΘ, τις θεραπείες καρκινοπαθών και στις διακομιδές ασθενών, έχουν αναδείξει τις τελευταίες ημέρες τις μεγάλες αδυναμίες του ΕΣΥ.Το υπουργείο Υγείας, αντί για λύσεις, προσπαθεί να θεραπεύσει τους ασθενείς… με “ασπιρίνες”.

Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη

Στοιχεία σοκ: Με ψυχική διαταραχή 1 στους 4 πολίτες στην Ελλάδα

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα στη χώρα μας έχουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους 4 ειδικές μονάδες ειδικά για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες, από τις 106 νέες δομές, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Οδοντίατρος εξετάζει παιδί

Έρχεται το Dentist Pass για δωρεάν οδοντίατρο σε παιδιά 6-12 ετών

Νέο πρόγραμμα για προληπτικό έλεγχο, αυτήν τη φορά για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας. Πότε ξεκινά, πώς θα γίνεται η διαδικασία, ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Φαρμακείο στην Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη οι αυξήσεις στα φάρμακα

Στα παιδιατρικά φάρμακα εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα των ελλείψεων, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας και εξήγγειλε αυξήσεις σε πολύ φθηνά σκευάσματα, οι οποίες όμως, τελικά, δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Ελλείψεις σε φάρμακα: Έκτακτη ενημέρωση από Πλεύρη, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ

Ελλείψεις σε φάρμακα: Έκτακτη ενημέρωση από Πλεύρη, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις ελλείψεις σε φάρμακα παραχωρούν το απόγευμα ο υπουργός Υγείας μαζί με τους Προέδρους του ΕΟΦ και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Πώς θα γίνεται η ενημέρωση των πολιτών για τα υποκατάστατα φαρμάκων που είναι σε έλλειψη

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα "εντοπίζεται στα ιδιωτικά φαρμακεία" και όχι στα νοσοκομεία ή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.