Εμβόλιο Κορονοϊού: Δεύτερο περιστατικό με πρόβλημα στα κάτω άκρα στην Κέρκυρα

Εμβόλιο Κορονοϊού: Δεύτερο περιστατικό με πρόβλημα στα κάτω άκρα στην Κέρκυρα
Εμβόλιο κατά της COVID-19 Shutterstock

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα το περιστατικό γιατρού ο οποίος παρουσίασε αδυναμία στα πόδια μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Υπό διερεύνηση από την επιστημονική κοινότητα βρίσκεται και δεύτερη περίπτωση υγειονομικού στην Κέρκυρα, ο οποίος μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εμφάνισε πρόβλημα στα κάτω άκρα. Αυτή τη φορά το περιστατικό αφορά σε γιατρό Κέντρου Υγείας του νησιού που νοσηλεύεται και είναι υπό παρακολούθηση από νευρολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός, ο οποίος είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν μία ή δύο μέρες, αισθάνθηκε κόπωση και αδυναμία και στη συνέχεια παρουσίασε πρόβλημα στα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αλλά πιο έντονο περιστατικό, είχε καταγραφεί και πριν μερικές ημέρες στην Κέρκυρα και το οποίο αφορούσε μία 40χρονη νοσηλεύτρια, η οποία μερικές μέρες μετά το εμβόλια δεν μπορούσε να κινήσει τα πόδια της. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρουσιάζει ήδη εικόνα βελτίωσης και αναμένεται να λάβει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εξήγηση για το προηγούμενο κρούσμα αφορούσε σε εμφάνιση ενός αυτοάνουσο νοσήματος στη 40χρονη νοσηλεύτρια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το νόσημα Guillain – Barre, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ενώ η αξονική που έγινε δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα στην υγείας της.

Σύμφωνα με κύκλους της επιστημονικής κοινότητας, θεωρείται αδύνατον το νόσημα να “ενεργοποιήθηκε” λόγω του εμβολίου, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση του νοσήματος μετά τον εμβολιασμό, θα καταγραφεί όπως επιβάλλεται με βάση τους κανόνες της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Επίσης σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, η διάγνωση εκείνη αμφισβητείται, ενώ θεωρείται αδύνατον να υπήρξε και δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό εκδήλωσης αυτοάνοσου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα