ΕΟΔΥ: Το αντιγριπικό εμβόλιο είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας κατά της γρίπης

Εμβόλιο κατά της γρίπης.

«Φρένο» στις αναφορές ο, τι το εμβόλιο κατά της γρίπης φέτος άφησε απροστάτευτους του πολίτες επιχειρεί να βάλει ο οργανισμός

Είναι γεγονός ότι πολλά κρούσματα γρίπης φέτος αναφέρθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί κατά του ιού. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε συμπεράσματα ότι το εμβόλιο δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την επιδημία. Ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και «χτίζει τοίχος προστασίας του πληθυσμού, την ώρα που τα στοιχεία που δημοσιοποιεί δείχνουν ότι το 45% των όσων βρέθηκαν στην εντατική λόγω γρίπης είχαν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με την ευκαιρία της κορύφωσης του φετινού εποχικού επιδημικού κύματος της γρίπης, ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.

ADVERTISING

Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους. Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι με βάση τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, από τα 131 άτομα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον τα 50. ¨όμως όπως κατά καιρούς έχουμε επισημάνει, το εμβόλιο προσφέρει κάλυψη στο να μη νοσήσει κανείς από γρίπη κατά 40-50%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρίπη, Εμβόλιο
SHARE:

24Media Network