ΕΟΔΥ: Παραιτείται ο πρόεδρος Π. Αρκουμανέας

ΕΟΔΥ: Παραιτείται ο πρόεδρος Π. Αρκουμανέας
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας Eurokinissi

Ακόμη και εντός της ημέρα είναι πιθανή η κατάθεση παραίτησης του προέδρου του οργανισμού στον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη.

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχει αποχωρήσει από την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μάλιστα δεν αποκλείεται η παραίτηση να ανακοινωθεί στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και σήμερα, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν προγραμματισμένη η σχετική ανακοίνωση να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Η σχετική όμως διαρροή στον Tύπο, φαίνεται να επισπεύδει τις εξελίξεις.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε την προεδρεία του ΕΟΔΥ μετά την ανάληψη των καθηκόντων Υπουργού Υγείας από το Βασίλη Κικίλια με τον οποίο φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις. Η αλλαγή της ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας, οδηγεί και στην εν λόγω απομάκρυνση, αν και ο κ. Αρκουμανέας δεν φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος από την αποχώρηση αυτή.

Θα πρέπει να πούμε ότι εκ του αποτελέσματος και μετά από περίπου 20 μήνες πανδημίας, διαπιστώνεται ότι κατά την προεδρεία του κ. Αρκουμανέα, ο οργανισμός δεν αντεπεξήλθε όσο θα έπρεπε, στις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν. Πολλά θέματα μπορεί να μην ήταν απόλυτα δικής του ευθύνης όμως όφειλε να μπορέσει να οργανώσει το σημαντικό πλήθος των εργαζομένων εκεί.

Ο ΕΟΔΥ όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφερε αρκετά πράγματα όσον αφορά στην επιδημιολογική επιτήρηση της πορείας της πανδημίας αλλά και την ενημέρωση των πολιτών, όμως σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν και σημαντικές αστοχίες. Επίσης φαίνεται να υπήρξε σημαντική αδυναμία συνεργασία και με την Πολιτική Προστασία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα