ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ή αλλιώς Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είναι ένας φορέας για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ είναι ο επίσημος φορέας για ενημέρωση για τον Κορονoϊό και την καταγραφή όλων των στατιστικών για την πανδημία του COVID-419

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Στα 50 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν άλλα 2 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων μέσα σε μια εβδομάδα στη χώρα μας. Τα κρούσματα, έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. 

Νοσηλευτές φροντίζουν ασθενή με κορονοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κορονοϊός: 258 νεκροί και 73.710 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 118 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 8-14 Αυγούστου ήταν 258 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 73.71. Στους 118 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

A combined image of various micro organisms in colorhttp://195.154.178.81/DATA/istock_collage/0/shoots/785093.jpg

Η νέα κρίση για την ανθρωπότητα είναι εδώ και λέγεται μικροβιακή αντοχή

Η νέα κρίση για την ανθρωπότητα είναι η μικροβιακή αντοχή που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Είναι ο Νο1 κίνδυνος για νοσηλευόμενους. Τα θύματα της θα φτάσουν τα 10.000.000 έως το 2050, αν δεν γίνει άμεσα κάτι.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: 314 νεκροί και 100.421 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 120 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 100.421. Στους 120 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

ΜΕΘ (Φωτό αρχείου)

Κορονοϊός: 355 νεκροί και 122.230 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 138 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 25-31 Ιουλίου ήταν 355 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 122.230. Στους 138 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Νοσηλεύτρια με ασθενή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κορονοϊός: Υποχωρούν τα κρούσματα αλλά όχι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις

Περαιτέρω μείωση νέων μολύνσεων κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, όμως την ίδια στιγμή και πάλι οι θάνατοι θα είναι στα επίπεδα των 40 ημερησίως και οι διασωληνώσεις κοντά στις 140.

Ευλογιά των πιθήκων: Μόλις 1 στα 3 κρούσματα είναι εισαγόμενο

Ευλογιά των πιθήκων: Μόλις 1 στα 3 κρούσματα είναι εισαγόμενο

Δυναμική μιας νέας επιδημίας φαίνεται να παίρνει η ευλογιά των πιθήκων, ανησυχώντας περισσότερο λόγω της καταγραφής και 3 θανάτων εκτός Αφρικής. Τι επισημαίνουν οι ειδικοί του ΕΚΠΑ.

Στιγμιότυπο από την ΜΕΘ στο νοσοκομείο "Σωτηρία"

Κορονοϊός: Αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι-Σε τροχιά ανόδου και οι νοσηλείες

Κατά 35% αυξήθηκαν την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου οι θάνατοι λόγω covid στην Ελλάδα φτάνοντας τους περίπου 39 την ημέρα. Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι νοσηλείες, οι οποίες όμως αφορούν άτομα που δεν αποτελούν ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.

Ευλογιά των πιθήκων: Έξαρση στην Ευρώπη - Λιγοστά τα κρούσματα στην Ελλάδα αν και με έντονη ανοδική τάση

Ευλογιά των πιθήκων: Έξαρση στην Ευρώπη - Λιγοστά τα κρούσματα στην Ελλάδα αν και με έντονη ανοδική τάση

Κατά 50% αυξήθηκαν τα κρούσματα Ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα, όμως παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός ο αριθμός τους.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 του νοσοκομείου "Σωτηρία"

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νοσηλείες παρά τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου βρίσκονται οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, υπερτερώντας των εξιτηρίων. Περίπου 2500 νοσηλεύονται, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι θάνατοι.

Κόσμος στην Αττική

Κορονοϊός: 200 νεκροί και 148.435 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 115 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 11-17 Ιουλίου ήταν 200 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 148.435. Στους 115 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα - Η ατάκα για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την... άνοια

Κορύφωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας εκτίμησε ο καθηγητής για τις επόμενες ημέρες. Τι είπε για την εβδομαδιαία έκθεση των κρουσμάτων.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: Στους 169 οι νεκροί και 148.082 τα κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ εκτιμάται ότι οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 4-10 Ιουλίου ήταν 169 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 148.082.

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Ελλάδα - Αυξήθηκαν στους 109 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Ελλάδα - Αυξήθηκαν στους 109 οι διασωληνωμένοι

Αυξημένα κατά 18% τα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα, στα οποία περιέχονται και οι επαναλοιμώξεις και κατά 33% οι θάνατοι φτάνοντας τους 16 ανά εκατομμύριο πλυθυσμού.

Στιγμιότυπο από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Κορονοϊός: Ανοίγουν εκατοντάδες νέες κλίνες covid λόγω αυξημένων αναγκών για νοσηλεία

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές προκειμένου να προλάβουν την έξαρση νέων νοσηλειών λόγω covid. 480 νέες κλίνες covid μέχρι τέλος του μήνα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Από σήμερα επίσης αλλάζει και η επιδημιολογική ενημέρωση για τον ιό.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: Φινάλε για την ημερήσια ενημέρωση, αλλά όχι για την πανδημία

Σταματούν από σήμερα οι καθημερινές ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, τη στιγμή που καταγράφουμε ρεκόρ διμήνου με 28 θανάτους και περισσότερους από 100 διασωληνωμένους.

Κουνούπι

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα για το 2022

Στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας για το τρέχον έτος. Ποια τα μέτρα προστασίας.

Θεοκλής Ζαούτης

Ζαούτης: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες με κορονοϊό - "Τα κρούσματα δεν είναι ο σημαντικότερος δείκτης"

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανακοινώνονται κάθε μέρα τα κρούσματα κορονοϊού, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Τι είπε για την απόφαση να μην μπαίνουν σε καραντίνα τουρίστες με κορονοϊό.

Rapid test από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Κάθε Τρίτη η Εβδομαδιαία Επιδημιολογική Έκθεση

Την Κυριακή 10/7 θα δημοσιευτεί η τελευταία ημερήσια επιδημιολογική έκθεση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Στο εξής θα δημοσιοποιείται κάθε Τρίτη η εβδομαδιαία επισκόπηση με πολλά στοιχεία.