ΕΟΠΥΥ: Χωρίς προπληρωμή η χορήγηση προϊόντων και υλικών από τα φαρμακεία

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς προπληρωμή η χορήγηση προϊόντων και υλικών από τα φαρμακεία

Για ποια προϊόντα και σκευάσματα οι πολίτες δεν θα προπληρώνουν στα φαρμακεία ή θα καταβάλλουν μόνο τη συμμετοχή τους

Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας με την υπογραφή σήμερα της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Πλέον, οι πολίτες θα προμηθεύονται προϊόντα και υλικά, χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας –όπου προβλέπεται – μόνο τη συμμετοχή τους. Πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη, ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο πλήρης έλεγχος της διάθεσης των παραπάνω προϊόντων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος). Σημειώνεται ότι στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη – σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Κ.Π.Υ) που σύντομα ολοκληρώνεται – και για τους ανασφάλιστους πολίτες (με βάση το νόμο 4368/2016) οι οποίοι το προσεχές διάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη και τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

 
Ανεξέλεγκτη παραμένει η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου
Μέχρι και 6 μήνες χρειάζονται για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΟΠΥΥ
SHARE:

24Media Network