Έως 30 Ιουνίου οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Έως 30 Ιουνίου οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών
Η φωτογραφία του Guardian στο θέμα PHOTOGRAPH: LOUISA GOULIAMAKI/AF

Διαβάστε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φαρμακοποιών για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική- πλην του Πειραιά- να συνεχίζουν να πληρώνουν τα φάρμακα τους, μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των φαρμακοποιών, που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, 491 φαρμακοποιοί στήριξαν την πρόταση για  συνέχιση των κινητοποιήσεων και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση.

Στην πλειονότητά τους πάντως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

H γενική συνέλευση των φαρμακοποιών διεξήχθη σε κλίμα έντασης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος απείλησε με παραίτηση από τη θέση του, επειδή αρχικά φάνηκε ότι δεν έβρισε ανταπόκριση η πρόταση του για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κομβική θεωρείται, πάντως, για η στάση των φαρμακοποιών της Αθήνας, η ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αναμένουν να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν οφειλές μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι πάρα την αντίθετη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως της Αχαΐας, της Ηλείας κ.α, συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κανονικά οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της 1ης Ιούνη

SHARE:

24Media Network