Επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία για τις επείγουσες ανάγκες

Επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία για τις επείγουσες ανάγκες

"Ανάσα" για το νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", το "Αττικό" και το Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, για τα οποία εγκρίθηκε κονδύλι για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής συνολικού ύψους 900.000 ευρώ και θα αφορούν ειδικά φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν χρόνιες και σπάνιες παθήσεις προκειμένου να κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικό».

Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο θα ενισχύσει το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος. Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων και ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) που προωθούνται αλλά και με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η εικόνα του ΕΣΥ το 2016 θα είναι αισθητά βελτιωμένη", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

SHARE:

24Media Network