Έρευνα για τις 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν τον Αύγουστο

Έρευνα για τις 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν τον Αύγουστο

Για εμπλοκή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί. Υπό έρευνα η υπόθεση με τις καθυστερημένες εκτελέσεις 200.000συνταγών

Χιλιάδες συνταγές εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρόλο που φέρουν ημερομηνία έκδοσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

"Πιθανότατα να οφείλεται σε τεχνικό λάθος", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι 200.000 αυτές συνταγές, που προέρχονται από φαρμακεία απ' όλη την Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Για τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,(ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επισημαίνοντας ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «δεν θα επέτρεπε την εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών».

Ο κ. Αμπατζόγλου θα έχει σήμερα συνάντηση με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία 26 και 27 Νοεμβρίου

SHARE:

24Media Network