ΕΣΥ: Ιδιώτες γιατροί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

ΕΣΥ: Ιδιώτες γιατροί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Eurokinissi

Πρόσκληση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς κατά τη τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Τι περιλαμβάνει η πρότασή του.

Πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στο ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Τόσο το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), όσο και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, επανέλαβαν την πρόθεση των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο ΠΙΣ ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προκειμένου να μπορέσουν οι ιδιώτες γιατροί να συμβάλλουν με ταχύτατες διαδικασίες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, «σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, «συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική».

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός όλων των υγειονομικών δυνάμεων, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό επίπεδο, μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, «δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό, ενώ η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα είναι ραγδαία.

Γι’ αυτό και ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου των Ιατρικών Συλλόγων στα ΔΣ των νοσοκομείων, όπως άλλωστε προβλέπεται εκ του νόμου».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε επίσης από τον υπουργό Υγείας να υπάρξει έκτακτη ενίσχυση των γιατρών του ΕΣΥ, με αύξηση αμοιβών, αλλά και ενίσχυση ειδικά όσων δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα