Ηχορύπανση: Πέντε ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις της Ευρώπης

Ηχορύπανση: Πέντε ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις της Ευρώπης

Πέντε πόλεις της Ελλάδας είναι στον κατάλογο του ΠΟΥ με τις πιο θυρυβώδεις πόλεις της Ευρώπης. Η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, ακόμα και καρκίνο.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Λαμία είναι οι πέντε πόλεις που περιλαμβάνοται στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα του ΠΟΥ, η ηχορύπανση αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση, μειώνοντας σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.

Στην Αθήνα, το 60% του πληθυσμού εκτίθεται ημερησίως, κατά μέσο όρο, σε ήχους άνω των 75 dB που είναι το όριο της «θορυβώδους κατάστασης», όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Οι πηγές της ηχορύπανσης στη χώρα ειναι τα κέντρα διασκέδασης, τα καταστήματα υγειονομικού εδιαφέροντος με μουσική αλλά και η οδική κυκλοφορία.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια έρευνα, η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο, μπορεί να προκαλέσει επίσης σοβαρά ισχαιμικά επεισόδια, εμφράγματα, κρίσεις υπέρτασης, ακόμη και καρκίνο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα