Από ποια ηλικία και μετά μπορείς να κάνεις laser μυωπίας;

Από ποια ηλικία και μετά μπορείς να κάνεις laser μυωπίας;
Γυναίκα κάνει εξετάσεις στον οφθαλμίατρο 123RF.COM

Το laser μυωπίας έχει χαρακτηριστεί ως η ασφαλέστερη ιατρική πράξη, ενώ απαλλάσει τους ασθενείς μόνιμα από μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Το laser μυωπίας είναι η οριστική λύση για όσους κουράστηκαν να φοράνε γυαλιά ή για όσους δυσκολεύονται να εργαστούν φορώντας τα. Είναι γρήγορο, ανώδυνο, ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά και απαλλάσσει τους ασθενείς μόνιμα από μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Δεν πρόκειται για μια επικίνδυνη επέμβαση και δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χαρακτηριστεί ως η ασφαλέστερη ιατρική πράξη.

Ωστόσο, το laser μυωπίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά. Εφαρμόζεται μόνο σε ενήλικες άνω των 18 ετών, διότι πρέπει ο βαθμός μυωπίας να είναι σταθερός για τουλάχιστον 12 μήνες.

Για να κάνεις laser μυωπίας πρέπει να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο χειρουργό, ο οποίος να διαθέτει την εμπειρία αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για  να το εφαρμόσει αποτελεσματικά.

Πώς γίνεται το Laser;

Δε χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία για το laser. Ο γιατρός εφαρμόζει τοπική αναισθησία με ειδικές σταγόνες. Η διαδικασία κρατάει 30-40 λεπτά για κάθε μάτι και το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Μετά τη διαδικασία θα χρειαστεί ο ασθενής να λάβει για μερικές εβδομάδες ειδικά κολλύρια για τα μάτια. Επίσης, για λίγους μήνες καλό είναι να εφαρμόζει και δάκρυα για τα μάτια.

Τι πρέπει να προσέχει μετά

Για μερικές μέρες ο ασθενής συνιστάται να μη σηκώνει βάρος, να μην ασκείται, να αποφεύγει το μακιγιάζ και τη χρήση καλλυντικών στα μάτια, τις σκόνες, το έντονο φως και τον καπνό. ΓΙα δύο μέρες δεν πρέπει ούτε να αγγίζει τα μάτια του.

Θα πρέπει, επίσης, να απέχει τουλάχιστον για 2 εβδομάδες από το κολύμπι στη θάλασσα. Η όραση μετά την επέμβαση σταθεροποιείται μέσα σε μια εβδομάδα.

Προσοχή: Το laser μυωπίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε εγκύους, θηλάζουσες και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο θεράπων γιατρός θα αποφασίσει κατά την πρώτη επίσκεψη, αν βάσει του ιστορικού σου και της κλινικής εικόνας, αν μπορεί να εφαρμοστεί στη δική σου περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα