Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ερευνώνται δύο ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Νοσοκομείο Παίδων
Νοσοκομείο Παίδων EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα, ανιχνεύτηκαν δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας - Αφορούν παιδιά 2 και 5 ετών.

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, ερευνώνται στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, πρόκειται για ένα παιδί 5 ετών που παρουσίασε κοιλιακό άλγος και ακόμη ένα παιδί 2 ετών που παρουσίασε βαθμιαία αύξηση των τρανσαμινασών.

Τα δύο αυτά κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα άλλα τρία που ανιχνεύτηκαν πριν λίγες ημέρες στη χώρα και πληρούν τα κριτήρια των πθανών κρουσμάτων. Πλέον ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά ανέρχεται σε πέντε.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Η επαγρύπνηση για την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά συνεχίζεται χωρίς να διαπιστώνεται ευρεία διασπορά. Μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός παγκοσμίως είναι 614 περιστατικά, εκ των οποίων 176 έχουν δηλωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και 125 από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

Στη χώρα μας, την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί δύο νέα περιστατικά παιδιών τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 5 ετών που παρουσίασε κοιλιακό άλγος χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το άλλο παιδί ηλικίας 2 ετών παρουσιάζει από διμήνου βαθμιαία αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο, χωρίς να συνυπάρχει συμπτωματολογία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηπατίτιδα, ΕΟΔΥ
SHARE:

24Media Network