Ισχυροποιείται περισσότερο στην αγορά φαρμάκου η Βιανέξ μέσω της επέκτασης της συνεργασίας με την MSD

Ισχυροποιείται περισσότερο στην αγορά φαρμάκου η Βιανέξ μέσω της επέκτασης της συνεργασίας με την MSD

Μία από τις πλέον κορυφαίες αμερικανικές πολυεθνικές φαρμάκων η MSD, διευρύνει τη συνεργασία της με τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακευτική, τη ΒΙΑΝΕΞ, στην οποία εμπιστεύτηκε και τη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου της.

Τη διεύρυνση της επιτυχημένης εδώ και 36 χρόνια συνεργασίας ανακοίνωσαν χθες οι εταιρίες MSD και ΒΙΑΝΕΞ, με την τελευταία να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου προϊόντων της MSD με την έναρξη του επόμενου έτους. Η MSD θα παραμείνει κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας των σχετικών σκευασμάτων δίνοντας έμφαση σε ψηφιακά εργαλεία επιστημονικής ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας στη θεραπευτική κατηγορία του διαβήτη.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, η ΒΙΑΝΕΞ ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά φαρμάκου, αποτελώντας τον μεγαλύτερο Έλληνα προμηθευτή των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας. Ο όμιλος διατηρεί σημαντικές συνεργασίες με πολυεθνικές του εξωτερικού, με τις οποίες έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες αποτελώντας ένα σημαντικό εταίρο στο ιδιαίτερα απρόβλεπτο περιβάλλον της ελληνικής φαρμακευτική αγοράς. Μετά και τη συνεργασία αυτή ο τζίρος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της MSD, η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής για την εξέλιξη του επιχειρησιακού μοντέλου της MSD Ελλάδας, με βάση το οποίο ο όμιλος εστιάζει πλέον στους τομείς της ογκολογίας, των εμβολίων και της ειδικής - νοσοκομειακής φροντίδας. Σε αυτές τις θεραπευτικές περιοχές το τρέχον χαρτοφυλάκιο όπως επίσης και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων προσφέρουν θεραπευτικές επιλογές υψηλού βαθμού καινοτομίας οι οποίες έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και προσδίδουν υψηλή κλινική και οικονομική αξία.

Με αφορμή τη διεύρυνση της συνεργασίας, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά: «Αμετακίνητα πιστή στις αξίες της και διαρκώς κινούμενη ρηξικέλευθα η ΒΙΑΝΕΞ, για μια ακόμη φορά, δημιουργεί το μέλλον εξασφαλίζοντας ύψιστης ποιότητας σκευάσματα μέσω της ανάληψης ενός ακόμη σπουδαίου χαρτοφυλακίου. Ένα μόλις μήνα προ της ελεύσεως του 2020, η εταιρεία μας αποδεικνύει πως η στοχοθεσία της για την επόμενη μέρα έχει ήδη ευοδωθεί και τα οφέλη από τις νέες συνεργασίες μας είναι πολλαπλά έχοντας ως άμεσο αποδέκτη την ίδια την ελληνική κοινωνία. Με πραγματική περηφάνια εντάσσουμε στον ήδη πολυποίκιλο τομέα δραστηριοτήτων μας μια σειρά προϊόντων που θα βελτιώσει την ίδια την καθημερινότητα όλων μας ως πολιτών και θα αποτελέσει αφορμή να επεκτείνουμε έτι περαιτέρω ως ΒΙΑΝΕΞ τη θετική μας συμβολή τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στο κράτος εν συνόλω».

Σχετικά με τη νέα επιχειρηματική συμφωνία η κα Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, δήλωσε: «Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η MSD ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα υγείας κάνει μια ακόμα τομή εξελίσσοντας το επιχειρησιακό της μοντέλο. Οι νέες επιλογές μάς δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε θεραπευτικές περιοχές με σημαντική κλινική αξία και αντίκτυπο στον ασθενή, να αναπτύξουμε καινοτόμες δράσεις συνεργασίας με τους εταίρους μας βασισμένες στην ψηφιακή τεχνολογία και να ενδυναμώσουμε τους εργαζομένους μας μέσω της απόκτησης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στη νέα εποχή. Επίσης επενδύουμε στην ενίσχυση στρατηγικών συνεργασιών , με αυξανόμενη υπεραξία για την εθνική οικονομία της Ελλάδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η επιτυχημένη συνεργασία 33 χρόνων μεταξύ ΒΙΑΝΕΞ & MSD συνεχίζεται

SHARE:

24Media Network