Καταγραφή των ελλείψεων για το επαναδιορισμό των επικουρικών γιατρών

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές περιφέρειες θα καταγράψουν τις ανάγκες τους και θα ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας

Μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι υγειονομικές περιφέρειες της χώρας να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας για τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών καθώς και τις ανάγκες των φορέων αρμοδιότητάς τους, όπως αυτές θα προκύψουν από την λήξη θητείας των επικουρικών.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας στην οποία επισημαίνεται ότι «τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τον έγκαιρο προγραμματισμός και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και των μονάδων του ΠΕΔΥ. Εξυπακούεται ότι οι επικουρικοί γιατροί των οποίων η θητεία λήγει μετά την 30η/9/2016, μπορούν να επανεγγραφούν στους καταλόγους που τηρούνται σε κάθε ΥΠΕ μετά τη λήξη της θητείας τους, ώστε να έχουν την δυνατότητα να επανατοποθετηθούν».

Συνολικά στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ -κυρίως σε νοσοκομεία- απασχολούνται σήμερα 1.440 επικουρικοί γιατροί. Για την συντριπτική πλειοψηφία - περίπου 1.000 επικουρικοί- η λήξη της θητείας τους ξεκινά από τον ερχόμενο Νοέμβριο και μέχρι τα μέσα του επόμενους έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Εργαζόμενοι Σισμανογλείου: Το νοσοκομείο καταρρέει αλλά οι ...ημέτεροι τακτοποιούνται
Πώς επιπλέον κιλά προκαλούν ζαχαρώδη διαβήτη;
SHARE:

24Media Network