ΚΕΕΛΠΝΟ: Δίχτυ προστασίας για τη δημόσια υγεία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δίχτυ προστασίας για τη δημόσια υγεία
Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ Eurokinissi

Στην πλήρη κινητοποίηση όλων των φορέων ώστε να εντοπίζονται οι απειλές οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την ομαλή ζωή των Ελλήνων και των εκατομμυρίων επισκεπτών του, αναφέρθηκε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας στον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο

Να αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών μέσω των συνόρων και των εισόδων της χώρας θέλουν οι φορείς υγείας της κινητοποιώντας τον επόμενο διάστημα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 τόνισε πως πέραν των προσφυγικών πληθυσμών που αποτελούν μια δυνητική “απειλή” για τη δημόσια Υγεία λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που λαμβάνουν, και οι τουρίστες που αναμένεται φέτος το καλοκαίρι να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. μπορούν να μεταφέρουν υιούς, μικρόβια και ασθένειες.

“Οι προσφυγικοί πληθυσμοί που φτάνουν στη χώρα μας αποτελούν μια δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία της χώρας μας και ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις πρώτες- πρώτες μέρες από την εποχή που οι πρώτοι πρόσφυγες ήταν στην Ειδομένη και στα νησιά έχει εφαρμόσει αυστηρό σύστημα επιδιομιολογικής επιτήρησης, και υπάρχει καθημερινή αναφορά και παρέμβαση όπου κρίνεται αναγκαίο. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη χώρα μας 20 εκατ. επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο γεγονός που θα μας κινητοποιήσει περαιτέρω καθώς οι αρρώστιες δεν γνωρίζουν σύνορα και ταξιδεύουν και εκείνες με πλοία, αεροπλάνα και τροχόσπιτα”. είπε ο κ.Ρόζενμπεργκ.

Άλλωστε για αυτό και τις 7 και 8 Ιουνίου το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διοργανώσει ένα μεγάλο συνέδριο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Υγείας στο μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή ειδικών της υγείας προκειμένου να αναζητηθούν οι τρόπου και οι κατάλληλες πρακτικές; ώστε να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για την δημόσια υγεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα