Κικίλιας: Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18-29 – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Κικίλιας: Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18-29 – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
2021 Thanassis Stavrakis / ASSOCIATED PRESS

Σε καλύτερη πορεία οι εμβολιασμοί στα νησιά έναντι της Επικράτειας, με το 40% των κατοίκων να 'χει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμα για πρόσβαση στα εμβόλια Pfizer και Moderna της ηλικιακής ομάδας 18-29, η οποία θα γίνει σε δύο φάσεις, δηλαδή 25-29 ετών και 18-25 ετών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας, σημειώνοντας ότι τα νησιά μέσω του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία” έχουν πετύχεις καλύτερες επιδόσεις εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 3.728695. εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, 35%) ενώ 2.137.818 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 20%).

“Ας σημειωθεί ότι σήμερα θα φτάσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ξεπερνώντας για μία ακόμη μέρα τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς” ανέφερε ακόμη.

Σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. της χώρας

Κατά την ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας, τόνισε ότι ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος αριθμός κρουσμάτων ήταν 1.472 υποχωρώντας για 2η συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τα 2 χιλιάδες.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες υποχώρησε στα 36 έτη. Επομένως, συνεχίζεται η αύξηση στις νεότερες ηλικίες. Η θετικότητα είναι σταθερά κάτω από 4%, στο 3,4%. Όσον αφορά στα ενεργά κρούσματα, αυτά φτάνουν τις 14.371. Τέλος, παρατηρείται σταθεροποίηση έως και μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. της χώρας κάτι όμως που δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό.

Γαλάζια Ελευθερία

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» έχει επιταχύνει τους εμβολιασμούς στα νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της επιχείρησης ο μέσος όρος εμβολιασμένων στα νησιά μας με μία δόση ήταν 22% ενώ σήμερα ο μέσος όρος έχει φτάσει το 40%. Παραπάνω δηλαδή από το αντίστοιχο ποσοστό για την Επικράτεια (35%)

Όσον αφορά τους «πλήρως εμβολιασμένους» πριν την έναρξη της επιχείρησης ο μέσος όρος έφτανε το 13%. Σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27% ξεπερνώντας ο αντίστοιχο ποσοστό για την Επικράτεια (20%)

Ενδεικτικά, τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού για αυτήν την εβδομάδα είναι η: Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα