Κρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Στο 32% η θετικότητα

Κρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Στο 32% η θετικότητα
Θεσσαλονίκη άδεια πόλη eurokinissi

Μετατρέπονται κλίνες ειδικών μονάδων σε κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός.

Στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το απόγευμα της Τρίτης τονίζοντας ότι το 1 στα 3 τεστ που ‘χουν γίνει στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι θετικό, δηλαδή υπάρχει θετικότητα 32%. Επίσης ο υπουργός προανήγγειλε τη συνδρομή (ίσως και επίταξη) ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ.

Αρχικά ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρχαν 88690 επαγγελματίες. Σήμερα αυτός ο αριθμός έχει φτάσει τους 100.984. Στη συνέχεια ανέλυσε το πλάνο υγειονομικής ενίσχυση της Θεσσαλονίκης.

Όπως περιέγραψε, σε πρώτη φάση, τον Αύγουστο του 2020, αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ COVID-19. Στη δεύτερη φάση προστέθηκαν 75 κλίνες ΜΕΘ COVID-19.

Φτάνοντας στην τρίτη φάση μετατρέπουν 50 κλίνες ειδικών μονάδων σε κλίνες πολυδύναμης ΜΕΘ COVID-9 με εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα του Υπουργείου Υγείας που είχε ετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες

Αυτή τη στιγμή η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 32% σύμφωνα με το Α.Π.Θ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και το Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο κόκκινο” τόνισε ο υπουργός.

Επίσης ανέφερε ότι «10 μήνες τώρα αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί, μία γροθιά. Πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση δημόσια Υγείας με πάνω από 9.000 θανάτους ανά ημέρα» ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Υγείας

Στη συνέχεια παρέθεσε τα εξής στοιχεία για τις κλίνες ΜΕΘ

Ιούλιος 2019: παρέλαβε η κυβέρνηση 557 ΜΕΘ

Νοέμβριος 2020: 1082 ΜΕΘ μέχρι στιγμής και ετοιμάζονται αλλές 234 νέες ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα