Κίνδυνος για τέσσερα νέα κύματα κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κίνδυνος για τέσσερα νέα κύματα κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Δρόμος σε πόλη της Ινδίας σε καιρό πανδημίας κορονοϊού AP

Διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί για έως τέσσερα ακόμα κύματα επιδημίας κορονοϊού σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση στην Αφρική.

Την ύπαρξη κινδύνου για νέα κύματα επιδημίας κορονοϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, γνωστοποίησε ειδικός του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθηγητή Λόρενς Γκόστιν, οι δύο προαναφερόμενες ήπειροι μπορεί να πληγούν μέχρι και από τέσσερα κύματα κορονοϊού, αν ο ιός εξαπλωθεί και βγει εκτός ελέγχου σε αφρικανικές χώρες.

Μιλώντας στην εκπομπή Today στο BBC Radio 4 την Τετάρτη (15/04), ο καθηγητής δήλωσε: “Ο Covid-19 πρόκειται να περάσει από την υποσαχάρια Αφρική και ίσως την ινδική υποήπειρο σαν χιονοστιβάδα. Ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θέσουν υπό έλεγχο τον ιό, αν o Covid-19 εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, σε αυτή τη διασυνδεδεμένη κοινωνία στην οποία ζούμε, θα επιστρέψει στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Και συνέχισε: “Και στην πραγματικότητα θα μπορούσα να προβλέψω ότι αν ξεφύγει από τον έλεγχο σε αυτές τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, θα δούμε στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ένα δεύτερο, ένα τρίτο κύμα, και ακόμη και ένα τέταρτο κύμα Covid-19. Άρα είμαστε πραγματικά τόσο ασφαλείς όσο ο πιο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα