Κλειστά αύριο Τετάρτη τα φαρμακεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ(PHASMA/A.MIHAILIDIS)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ(PHASMA/A.MIHAILIDIS) PHASMA

Σε πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου τα φαρμακεία, με αφορμή την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ)

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνηση να απελευθερώσει το δίκτυο διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί μιλούν για "συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια" και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους.

Το αντίθετο μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, θα "αποβεί εις βάρος τους", καθώς "αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία".

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση το Σάββατο, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

SHARE:

24Media Network