Κοροναϊός: Πρώτος έλεγχος ασθενούς στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Πρώτος έλεγχος ασθενούς στη Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Eurokinisi

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το www.voria.gr πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, τόνισε ότι πρόκειται για άνδρα, μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ασθενής είναι ύποπτο κρούσμα και μπήκε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ το νοσοκομείο έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα