Κοροναϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία – Έξι νεκροί και δεκάδες κρούσματα

Κοροναϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία – Έξι νεκροί και δεκάδες κρούσματα
Αυξάνονται τα θύματα από τον κοροναϊό στη Βόρεια Ιταλία AP

Αλαλούμ με τα θύματα του Κοροναϊού στην Ιταλία. Πάνω από 200 τα κρούσματα. Έρημες οι πόλεις στα βόρεια της χώρας. Οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ιταλία από τον κοροναϊό, αυξάνοντας σε έξι τον αριθμό των θυμάτων.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας. Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κοροναϊό, στη χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά.

Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που έχουν πεθάνει μέχρι τώρα είναι ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα υγείας. Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230.


Το ιστορικό των θανάτων

Το πρώτο θύμα του κοροναϊού ήταν ένας 78χρονος συνταξιούχος από την περιοχή του Βενέτο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε από τον ιό και απεβίωσε.

Το δεύτερο θύμα, μια 75χρονη γυναίκα, εντοπίστηκε στη Λομβαρδία. Είχε πάει εκτάκτως στο νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στο αναπνευστικό. Τις ίδιες ημέρες που το νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος που αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κοροναϊό.

Το τρίτο, ένας 84χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στην πόλη Μπέργκαμο με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Οι 4 από τους 6 ανθρώπους που έχουν πεθάνει μέχρι τώρα, στη γείτονα χώρα, αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα υγείας.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Ιταλοί στρατιώτες που φορούν υγειονομικές μάσκες περιπολούν την πλατεία Duomo στο κέντρο του Μιλάνου, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 AP

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Οι τοπικές Αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα προστασίας, μετά την έξαρση των κρουσμάτων της επιδημίας.

Σχολεία και Πανεπιστήμια έχουν κλείσει, ακυρώθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού.

Παράλληλα, οι πολίτες συρρέουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, φοβούμενοι πως θα εγκλωβιστούν στα σπίτια τους χωρίς προμήθειες.

Άνθρωποι περιμένουν έξω από σούπερ μάρκετ στο Casalpusterlengo της Βόρειας Ιταλίας, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 AP

Η εικόνα που επικρατεί στα καταστήματα είναι χαρακτηριστική, καθώς τα ράφια έχουν αδειάσει, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα