Κορονοϊός: Επιβεβαιώνει η διοίκηση του “Άγιος Σάββας” την ΕΔΕ σε εργαζόμενους

Κορονοϊός: Επιβεβαιώνει η διοίκηση του “Άγιος Σάββας”  την ΕΔΕ σε εργαζόμενους
Το νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" Eurokinissi

Η διοίκηση μετά την εισήγηση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου αναζητά ενδεχόμενες «τρωτότητες» της λειτουργίας και των υπηρετούντων

Στην αναζήτηση …ενόχων, μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού, για διασπορά κορονοϊού, επιδίδεται η διοίκηση του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, μέσω της διενέργειας ΕΔΕ.

Σχετικά λοιπόν με τη διενέργεια ΕΔΕ στο Γενικό Αντικαρκινικο & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας”, επισημαίνονται από τη διοίκηση τα εξής:

• Εν όψει χωροταξικής συρροής κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και προσωπικό του Νοσοκομείου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, από τις 26/10/20 έως την 10/11/20, εκδηλώθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες ενέργειες ιχνηλασίας, απολύμανσης χώρων, θέσης ατόμων σε καραντίνα και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα.

• Περαιτέρω, διενεργήθηκε μοριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού και τους νοσηλευόμενους, ενώ η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, γνωμοδότησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου στο σύνολο του νοσοκομείου.

• Η ταχύτατη και απολύτως εναρμονιζόμενη με τα ισχύοντα πρωτόκολλα παρέμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα η νόσος να περιοριστεί σε μόλις 21 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ασθενείς και 10 μέλη του προσωπικού.

• Λόγω της ιδιαιτερότητας του Νοσοκομείου και του εντοπισμού κρουσμάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισήμανε ενδεχόμενες «τρωτότητες» της λειτουργίας και των υπηρετούντων και έθεσε υπόψη τις παρατηρήσεις της στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

• Η Διοίκηση παρήγγειλε στο πλαίσιο αυτό τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί.

Ευκαιρίας δοθείσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι η ΕΔΕ κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα δεν συνιστά άσκηση ή έναρξη, πολύ περισσότερο, πειθαρχικής δίωξης και δηλούται σαφώς ότι ουδείς εκ των εργαζομένων διώκεται για ο,τιδήποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα