Στα 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Η εκτίμηση για τον πραγματικό αριθμό

Στα 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Η εκτίμηση για τον πραγματικό αριθμό
EKAB Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο να ανακοινώνει 31 νέα σε σύνολο 418. Διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 13 άνθρωποι, ενώ 14 έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 31.

Τα συνολικά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 418. Κατά την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά νέα από Κίνα και Γαλλία για θεραπεία!

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, από τα κρούσματα, τα 64 είναι απροσδιόριστης προέλευσης.

Συνολικά 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα επίσης έχουν γίνει 6000 έλεγχοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σχετικά με τα τεστ ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια απλά θα γίνεται σε εκείνους που εμπίπτουν στα κριτήρια και χρήζουν νοσηλείας, σε επαγγελματίες υγείας και ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα μια επιστημονική εκτίμηση από την καθηγήτρια επιδημιολογίας Βάνα Σύψα από το ΕΚΠΑ, βασισμένη σε μαθηματικό μοντέλο που δείχνει ότι τα κρούσματα φτάνουν στις 2 με 3 χιλιάδες.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν επίσης ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τις ανακοινώσεις εκπροσώπων τις επιστημονικής κοινότητας, διακινώντας fake news για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, μιλώντας μάλιστα και για το ενδεχόμενο να γίνουμε Ιταλία.

Παράλληλα ανέφερε ότι σχετικά με τους υγειονομικούς που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, υπάρχουν σαφείς οδηγίες ότι αν υπάρχει ανάγκη να παραμείνουν σε θέσεις ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν νοσήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα