Κορονοϊός: Συναγερμός από συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο μπαχαρικών

Κορονοϊός: Συναγερμός από συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο μπαχαρικών
Συλλογή δειγμάτων για μοριακό αλλά και γρήγορο (rapid) τεστ κορονοϊού. Eurokinissi

Περισσότερα από 10 κρούσματα φαίνεται να εντοπίστηκαν σε βιομηχανία μπαχαρικών στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε καραντίνα το σύνολο των εργαζόμενων.

Μια ακόμη βιομηχανία από τον ευρύτερο κλάδο των ειδών διατροφής, έπληξε η επιδημία κορονοϊού με το σύνολο των εργαζομένων της να μπαίνει σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον 10 κρουσμάτων. Πρόκειται για εταιρεία μπαχαρικών στην Αττική η οποία ήδη από την Τετάρτη έχει αναστείλει τη λειτουργία της.

Η διασπορά του ιού στην εταιρεία φαίνεται να ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν ένας υπάλληλο λόγω ήπιων συμπτωμάτων έκανε τεστ. Στη συνέχεια η διοίκηση προχώρησε σε τεστ των συναδέλφων του στην παραγωγή και φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν αλλά 12 κρούσματα, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το ζήτημα εξετάζεται από τον ΕΟΔΥ, αν και φαίνεται όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ήδη εξεταστεί και βρίσκονται σε καραντίνα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σημαντικές συρροές κρουσμάτων κορονοϊού σε βιομηχανίες τροφίμων, με τις πλέον σημαντικές εκείνες στις κονσερβοποιίες σε Γιαννιτισά και Σκύδρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα