Κουρουμπλής: Μέχρι το τέλος του 2015 οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στα νησιά του Αιγαίου και στη Θράκη ένα ποσοστό από τις 4.500 προσλήψεις που θα γίνουν στον τομέα της υγείας, όπως ανακοίνωσε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Το πολύ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε στελεχώσει με 4.500 προσωπικό το σύστημα και θα το έχουμε ενισχύσει και με επικουρικό προσωπικό» τόνισε την Πέμπτη (09/04) ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, πήραν μέρος σε εκδήλωση με θέμα «Το σχέδιο στήριξης της Δημόσιας Περίθαλψης και οι άμεσες παρεμβάσεις», που έγινε στην αίθουσα Ανδρόγεω του Ηρακλείου.

Ο κ. Κουρουμπλης σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την ενίσχυση των Μονάδων Υγείας με 190 ασθενοφόρα και την πρόσληψη προσωπικού, και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι γενικότερα να ενισχύσει τις δομές Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και βεβαίως και στην πρωτοβάθμια.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «ένα ποσοστό απ’ αυτό θα πάει στο Αιγαίο και στη Θράκη για αυτονόητους λόγους», διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι μόνο τουριστικοί αλλά και άλλοι λόγοι». Υπογράμμισε δε ότι «θα πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνική άμυνα του Αιγαίου για να αισθάνονται οι πολίτες του ότι είναι και αυτοί πολίτες ίδιου ενδιαφέροντος με την υπόλοιπη Ελλάδα, για να μην αισθάνονται ανισοπολιτεία».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «χωρίς πρωτοβάθμια και χωρίς επείγουσα φροντίδα δεν υπάρχει σύστημα», και πρόσθεσε ότι στις 16 του μήνα συνέρχεται εκτάκτως η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, στην οποία, όπως είπε, «έχουμε κάνει μια προεργασία με όλα τα κόμματα για να κλείσουμε αυτήν την πονεμένη ιστορία των 190 ασθενοφόρων, προκειμένου πραγματικά να ενισχυθεί ο στόλος με καινούργια σύγχρονα αυτοκίνητα, μονάδες σύγχρονες, και πρέπει να σας πω πως αν ξεκινήσομε από κει μαζί με τους 200 διασώστες, που βρίσκεται ο διαγωνισμός σε εξέλιξη, θα μπορέσουμε να δώσουμε έναν τόνο ουσιαστικό στην πρωτοβάθμια φροντίδα».

Ο κ. Κουρουμπλης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα όσα ανέφερε είναι ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι «αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επαφές με στελέχη της δημόσιας υγείας και με εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κρήτη για να ακούσει με προσοχή τι έχουν να πουν οι τοπικοί φορείς Υγείας και να κάνει μια εκτίμηση των προβλημάτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, εκτός του υπουργού και του υφυπουργού, παίρνουν μέρος ο περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, ο νέος διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διοικητές των νοσοκομείων και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network